Balneari Prats | Rutes i historia des de Balneari Prats
526
post-template-default,single,single-post,postid-526,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,large,shadow3

BLOG

Rutes i historia des de Balneari Prats

07 jul. 2016, per La Selva Comunica a General
Riera Benaula

Riera Benaula

L’experiència Balneari Prats consisteix en un món de descoberta de l’entorn més proper a l’Hotel Balneari, a Caldes de Malavella mateix.
Al costat de l’establiment hi ha les termes romanes, un conjunt històric que ha estat declarat Monument Històric Nacional. Passejar per Caldes és fer un recorregut per la historia ja que també es troben restes medievals i construccions modernistes i noucentistes. Una prova d’això són els edificis de Balneari Prats, la Casa Rosa i les cases que trobem repartides pel nucli antic. L’església de Sant Esteve de Caldes, l’ermita de Sant Grau i l’ermita de Sant Mateu de Franciac són punts d’interès i de visita obligada.
Durant tot l’any, des de l’Oficina de Turisme es fan visites guiades els diumenges al matí, dia que també es fa mercat setmanal a la vila. A l’estiu també es fan visites teatralitzades, en les quals actors de teatre guien una distesa passejada per la vila que trasllada al visitant a l’època romana i cristiana del municipi.
Caldes de Malavella, amb una antiga tradició d’aigua termal és un lloc on es poden trobar interessants fonts i brolladors que val la pena visitar. Caldrà seguir la Ruta de les Fonts que ens portarà a la Font de la Mina o “Raig d’en mel”, la Font del Bullidors i  la Font de Sant Narcís,  a totes elles brolla aigua termal. Aquesta ruta també inclou  la Font de la Vaca, la Font d’en Calvet i la Font del Canti, que són d’aigua potable.  Aquesta visita transcorre pel nucli antic.
Per als amants del senderisme l’oferta està en diversos recorreguts marcats com la Ruta de la Benaula, la Ruta Riera de Santa Maria o la ruta de les ermites. El visitant passarà pels voltants de Caldes i les seves cases de pagès i caminarà per camins, corriols, pistes forestals, boscos i camps.  Molt aviat Caldes de Malavella disposarà d’un atractiu més com és el Bosc Terapèutic, el primer de les seves característiques a les comarques gironines.  Un excepcional bosc de 65 hectàrees amb roures, suros, alzines i pins pinyers centenaris. Caminar per aquest bosc tindrà uns extraordinaris usos terapèutics.
El camp dels Ninots de Caldes de Malavella  està situat en un indret de la vila on fa cinc milions d’anys hi havia un volcà. El jaciment del Camp dels Ninots  es pot visitar de dues formes. Anant a l’exposició permanent que hi ha molt a prop del Balneari Prats o fent el desplaçament fins a l’antic cràter, una ruta circular apta per a tots el públics.
Amb la Costa Brava, el massís de l’Ardenya i de la Serra de les Guilleries molt a prop, l’estada a Balneari Prats propicia el moment ideal per conèixer aquests indrets i fer rutes ja sigui en cotxe, a peu  o en bicicleta. En aquest sentit, des de Balneari Prats s’ofereix la possibilitat de llogar bicicletes solidàries que facilitaran fer els recorreguts. A més, aquesta acció té una vessant solidària. Balneari Prats, en col•laboració amb Càritas, disposa d’aquest servei i gràcies a ell, una part del preu del lloguer va directament a Càrites.
Info turística: www.visitcaldes.cat
Foto: Ajuntament de Caldes de Malavella