Balneari Prats | Expliquem a TVE el Curative Secrets de Balneari Prats
556
post-template-default,single,single-post,postid-556,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,large,shadow3

BLOG

Agrosfera a Balneari Prats

Expliquem a TVE el Curative Secrets de Balneari Prats

30 oct. 2016, per La Selva Comunica a General

L’equip del programa “Agrosfera” de TV2,  ha visitat Caldes de Malavella per fer un reportatge de la vila i la seva tradició termal,  les seves construccions modernistes, el Camp dels Ninots, on es troben unes importants excavacions arqueològiques i les termes romanes, entre d’altres punts d’interès. A Balneari Prats van enregistrar el jardí i la piscina exterior d’aigua termal. L’equip del programa va entrevistar en Rafel Quintana, copropietari del Balneari, que va explicar la història de l’establiment, que es remunta a finals del segle XIX,  la seva  llarga tradició en aigües termals i l’evolució dels clients que busquen tractaments fets amb aigua termal.

Els tractaments que es fan a Balneari Prats van ser  també centre d’interès de l’equip del programa que van poder conèixer el Tractament d’Autor Curative Secrets. Aquest tractament, està inspirat en el poder curatiu de les aigües termals de Balneari Prats. Es fa en tres fases. La primera consisteix en el ritual d’aigua als peus, amb essències d’arbre de té, romaní i llimona, que aporten energia.  En aquesta fase, els terapeutes del Centre Termal també fan pressions a l’espatlla i al cap i fan respirar fulles d’eucaliptus, per obrir les vies respiratòries.  La segona fase,  es fa en una camilla on es netegen les impureses de la pell amb una exfoliació que es realitza amb oli d’ametlles dolces i sals ensofrades, que aportaran minerals i frescor a la pell.  La darrera fase consisteix en un massatge per tots el cos que es fa amb ampolles d’aigua calenta i freda. L’objectiu és activar la circulació, relaxar la musculatura i descontracturar l’esquena.  El massatge continua per la part de davant de les cames, per l’estomac, fent massatges circulatoris per ajudar al trànsit intestinal, els braços i el tòrax. La tercera fase, acaba amb un massatge facial que es fa amb els taps de les ampolles que s’han utilitzat durant el tractament.

Aquest massatge, que té una durada d’una hora i vint minuts, aporta tranquil·litat, relaxació, benestar i molta energia i això és el que es va voler transmetre a l’equip d’Agrosfera, que no es va perdre cap detall d’aquest Tractament d’Autor que recull l’essència, les propietats  i la història de l’aigua termal de Balneari Prats.

El programa enregistrat a Caldes de Malavella està disponible a RTVE a la carta.

Es pot veure seguint aquest enllaç:

http://www.rtve.es/alacarta/videos/agrosfera/