Balneari Prats | Bolets als fogons de Balneari Prats
561
post-template-default,single,single-post,postid-561,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,large,shadow3

BLOG

Bolets a Balneari Prats

Bolets als fogons de Balneari Prats

19 nov. 2016, per La Selva Comunica a General

Rics en vitamines del grup B, minerals (fòsfor, potassi i ferro) i polisacàrids  (carbohidrats) , els bolets són la carn vegetal del bosc, un preuat fruit de tardor. Són també una gran font de riquesa en clor, sofre, bor, manganès i zenc (oligoelements).

A Catalunya existeix una gran cultura i tradició en anar a buscar o caçar bolets, de gaudir com a boletaires de les estones al bosc mentre es viu aquesta experiència i finalment degustar-los cuinats de diferents formes.

És en aquesta època de l’any quan Balneari Prats porta aquesta cultura gastronòmica a la taula introduint al menú plats com  rodó de vedella amb bolets, gírgoles a la brasa amb all i julivert o fricandó de vedella amb bolets. Els plats es van ampliant o canviant depenent de la varietat de bolets existent en cada moment. Aquest és un producte de proximitat i molt capriciós ja que la seva abundància o no va lligada a la meteorologia.

Seguint els objectius de les múltiples ofertes que ofereix Balneari Prats, que en la seva essència són afavorir la vida saludable i el benestar, cada tardor s’introdueix aquest producte al menú ja que conté propietats molt beneficioses per a la salut. És ric en fibra, redueix el colesterol i millora el funcionament immunitari. És ideal per aquelles persones que segueixen una dieta d’aprimament ja que són baixos en energia, cada cent grams de bolets aporten 20 quilocalories. Per tant estem davant d’un aliment habitual en les dietes d’aprimament, per combatre l’anèmia i en la cultura vegetariana.

A la tardor, Balneari Prats vesteix de valors sans i naturals la cuina de l’establiment i porta a la taula els gustosos sabors dels bolets, un producte que és un dels tresors més antics i preuats dels nostres boscos.