Balneari Prats | “El Balneari Prats és un personatge més de la pel·lícula”
540
post-template-default,single,single-post,postid-540,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,large,shadow3

BLOG

La senyora de la 212

“El Balneari Prats és un personatge més de la pel·lícula”

04 oct. 2016, per La Selva Comunica a General

Aquest  mes de setembre el Balneari Prats ha estat l’escenari del rodatge de la pel·lícula “La senyora de la 212”, amb Mateu Ciurana com a director i guionista i Teresa Gimpera com a actriu principal.  Han estat quatre  dies de rodatge d’un curtmetratge que tindrà una durada d’entre 20 i 25 minuts. Aquest és el quart curtmetratge professional de Mateu Ciurana. En anys anteriors han vist la llum: Diògens, el gos, Llàtzer i Bernadeta.

El curt “La senyora de la 212”, té com a fil conductor una vivència personal d’en Mateu, quan de jovenet va treballar de “botones” a Balneari Prats. En aquella època l’establiment estava regentat pel pare dels actuals propietaris, Rafel i Rosa Quintana. Ara, Mateu Ciurana ha volgut fer una pel·lícula actual ambientada en aquest fet concret del seu passat.

Mateu, com has viscut aquests dies de rodatge al Balneari?

Ha estat una delícia de rodatge, poder fer gran part de la pel·lícula en un radi de 300 metres, ha estat genial. Importantíssim també com des del balneari s’han bolcat en el projecte, tenint en compte que s’ha fet en una època en la que hi havia clients. Hem tingut un gran recolzament per part de la propietat de l’establiment, de la direcció, dels treballadors i dels clients.

Què ha representat per a tu fer aquest rodatge?

Cada projecte en el que treballo és el projecte de la meva vida. En aquesta ocasió he seguit la línia que em caracteritza, explicar coses quotidianes. En aquest curtmetratge hi ha molt de diàleg entre els actors i ha estat la primera vegada que faig una incursió a la comèdia.

I treballar amb l’actriu Teresa Gimpera?

Ha estat una passada. Al llarg de la seva carrera professional ha fet 150 pel·lícules de llargmetratge, moltes molt destacades com “El espíritu de la colmena”, ha estat la model preferida de Pertegaz i ara ha tornat a fer cine. Darrerament  ha treballat amb el director Ventura Pons. Quan li vaig enviar la proposta amb el guió i va acceptar va ser una gran emoció. És una dona molt propera, amb molta energia i a la que sempre li ha agradat apostar per les noves produccions.

Quants actors intervenen al costat de Teresa Gimpera?

En Blai Ciurana Abellí, l’Ester Rodríguez i en Miquel Àngel Chamorro. En total  l’equip ha estat format per 25 persones. A la producció hem estat Mireia Lluch Bramon i jo mateix, Laia Font (directora de fotografia i muntadora),  Pere Salvat (cap de so) i Jaume Duran (Ajudant de producció). La resta de membres de l’equip han vingut de l’Escola Universitària ERAM, de Salt.

Quins són els racons del Balneari que surten a la pel·lícula?

Són cinc: el jardí, la recepció, la habitació i la seva terrassa, el menjador i l’ascensor. De fet, el Balneari Prats és un personatge més de la pel·lícula.

L’argument de la pel·lícula requeria que apareguessin roses blanques i al setembre ja no n’hi han. Com ho heu solucionat?

Doncs les hem pogut tenir gràcies als Amics de les Roses de Catalunya. Vam contactar amb ells i ens les van proporcionar. Les roses blanques són un punt clau de l’argument.

Quan podrem veure “La senyora de la 212”?

S’estrenarà a Caldes de Malavella aquesta tardor. Farem una festa en la que hi haurà tothom des de l’equip de rodatge, els actors, els amics que han comprat el DVD per ajudar al finançament i les empreses que han col·laborat. Per altre part, ja s’han interessat per la pel·lícula diversos festivals europeus. Lamentablement al nostre país ni al cinema ni a les televisions no es passen curtmetratges i és una pena… espero que la tendència vagi canviant.

I si volem comprar el DVD?

Hi haurà molts punts de venda, entre ells el Balneari Prats.

Aquest curtmetratge és una magnífica oportunitat per descobrir o redescobrir els racons del Balneari Prats i el seu encant. Des de Balneari Prats volem donar les gràcies a Mateu Ciurana per fer que la seva nova proposta cultural s’hagi desenvolupat a Balneari Prats, la qual cosa és també una extraordinària promoció per a Caldes de Malavella. Agrair també a tot l’equip de rodatge i als clients del Balneari el bon ambient que es va viure durant els quatre dies de rodatge.