Balneari Prats | Experiència cultural “Endinsa’t a Caldes”
552
post-template-default,single,single-post,postid-552,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,large,shadow3

BLOG

Termes Romanes Caldes de Malavella

Experiència cultural “Endinsa’t a Caldes”

20 oct. 2016, per La Selva Comunica a Experiències, Experiències culturals

Des de Balneari Prats, una vegada més, es fa una aposta per la cultura i la història  del termalisme de Caldes de Malavella. De la mà de l’empresa Atri Cultura i Patrimoni, s’han programat dos dies d’experiències culturals, l’ 11 i el 25 de novembre, a les 17.30 h.  Aquestes sortides estaran guiades per Joan Llinàs, director de les darreres excavacions que s’han fet a les termes romanes de Caldes.

Les termes romanes, seran el punt de partida d’aquesta experiència cultural que acabarà al Balneari Prats. Seran dues tardes en les que els participants  podran endinsar-se en els secrets d’un dels edificis romans més ben conservats de les comarques gironines, les termes romanes d’Aquae Calidae i al mateix temps coneixeran les singularitats i la història de Balneari Prats.

A les termes romanes es podran observar els mecanismes de funcionament de l’aigua de l’època dels romans, que es conserven en molt bon estat. L’edifici consta d’una piscina central i una sèrie d’habitacions al voltant per rebre tractaments curatius. Hi ha tres espais a la part posterior, on s’usaven olis depuratius.

Un cop s’hagin descobert els secrets de les termes romanes, que  estan declarades Monument Històric d’Interès Nacional, l’experiència cultural es dirigirà a Balneari Prats, un establiment històric que està situat en un edifici que es va acabar de construir a finals del segle XIX. Projectat per l’arquitecte, Eusebi Bona i Puig, es va rehabilitar l’any 2009, conservant el seu encant i el seu estil neoclàssic.

Al Balneari, els participants a l’experiència cultural faran un berenar – tertúlia on podran descobrir curiositats i personatges del Balneari Prats. Tampoc faltarà la descoberta de la piscina exterior d’aigua termal. Està oberta tot l’any i es manté a una temperatura de 34º C. Amb el bany a la piscina podran descobrir les grans propietats mineromedicinals que conté aquesta aigua.
La proposta d’Atri Cultura i Patrimoni permetrà conèixer sobre el terreny la tradició termal de Caldes de Malavella i al mateix temps proporcionarà una entretinguda i interessant tarda de lleure a Balneari Prats.

+ informació: www.atri.cat