Balneari Prats | Revetlla de Sant Joan a Balneari Prats!
481
post-template-default,single,single-post,postid-481,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,large,shadow3

BLOG

Revetlla de Sant Joan a Balneari Prats!

15 juny 2016, per La Selva Comunica a Fires i esdeveniments

Coca-de-Sant-Joan-BarcelonaLa revetlla de Sant Joan és una de les festes més arrelades en el calendari anual. És una nit que obre la porta de l’estiu i coincideix amb els dies que l’astre rei il·lumina durant més hores. L’origen de la celebració de la Nit de Sant Joan és pagà i forma part del grup de festes solsticials, com Nadal. Amb una tradició que es remunta a molt abans de la implantació de cristianisme, és un culte al sol, a l’allargament del dia, pel solstici d’estiu.
Balneari Prats, que acostuma a celebrar totes les festes destacades, ha organitzat una revetlla de Sant Joan que està dirigida als clients allotjats a l’hotel i també a tothom que vulgui participar de la nit de Sant Joan a l’establiment.
La nit començarà amb un sopar al restaurant de l’hotel per passar a continuació a la terrassa/jardí on hi haurà ball amb música en directe, cava i la tradicional coca de Sant Joan, que s’haurà preparat al mateix balneari. Aquesta nit, en que es celebra el solstici d’estiu, serà també una molt bona ocasió per fer un bany nocturn, el primer de l’estiu, a la piscina exterior d’aigua termal que es manté a una temperatura de 34º C, tot l’any. Diu la tradició que l’aigua, considerada una font de virtuts, aquesta nit conté molts poders guaridors i amb el pas dels segles, fer un bany la Nit de Sant Joan, s’ha convertit en un ritual gairebé obligatori. Si la de Sant Joan és una nit màgica, passar-la en l’entorn privilegiat de Balneari Prats i poder acabar la nit, o començar el dia, amb un bany a la piscina, és un valor afegit a aquesta màgia.
Una excel·lent manera de passar aquesta festa popular que deixarà un agradable record. És una celebració passar-ho bé, amb molta alegria i amb aquella il·
lusió de donar la benvinguda a l’estiu que de ben segur portarà estones molt agradables.
La revetlla de Sant Joan de Balneari Prats serà el moment per retrobar-se amb familiars i amics, potser per fer noves amistats i entre tots passar una nit en la que el balneari i tot el seu entorn seran espectadors de la màgia i el misteri de la nit més curta de l’any.