Balneari Prats | Un exemple d’inserció laboral a Balneari Prats
741
post-template-default,single,single-post,postid-741,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,large,shadow3

BLOG

Un exemple d’inserció laboral a Balneari Prats

01 des. 2017, per La Selva Comunica a General

La Mònica va arribar a Balneari Prats de la mà de la Fundació Tresc. Va ser el mes de març de l’any passat. Amb ella venien més candidats per ocupar un lloc de feina al nostre establiment, en el marc d’una acció d’inserció de persones amb discapacitat intel·lectual.  Des del primer moment, la proposta d’inserció la vam acollir positivament i ens vam posar mans a la feina estudiant els diferents perfils que s’havien presentat. Ens va agradar el perfil de la Mònica, qui ja tenia experiència en el sector serveis, i a més a més, és  veïna de Caldes de Malavella.  Així va ser com la Mònica, es va incorporar a la plantilla de personal de Balneari Prats, treballant 4 hores diàries amb l’equip de restaurant. Des de llavors, fa el torn dels esmorzars. Els primers dies va estar acompanyada per una tutora de la Fundació Tresc. Un cop la Mònica va adaptar-se al ritme de feina, la presència de la tutora es va anar espaiant en el temps. Després d’un període de pràctiques,  des del passat mes de juny del 2016, la Mònica té un contracte indefinit. Actualment la tutora fa un seguiment periòdic per tal de valorar si cal fer alguna intervenció; ja sigui orientativa a l’empresa o per treballar qualsevol aspecte amb la treballadora que s’hagi de millorar o incorporar en el seu ventall de tasques.

Aquesta inserció al món laboral, també li ha permès ampliar la seva xarxa social compartint activitats de caire lúdic amb els companys de feina. La seva integració ha estat una prova de maduresa  i conscienciació per a tot l’equip del Balneari i ens ha permès entendre i confirmar que una persona amb discapacitat té tot el dret d’accedir a un lloc de feina en una empresa ordinària.

Des de Balneari Prats estem molt satisfets amb la feina de la Mònica, una tasca que fa amb molta dedicació, interès i cura. A més, aporta tant als seus companys, com als clients, un alt grau d’alegria, d’aquella alegria de quan una persona està satisfeta amb la feina que desenvolupa i  amb el seu entorn.

La seva, és una història molt maca que estem vivint en primera persona a Balneari Prats, ens sentim afortunats. La Mònica va arribar per aprendre i integrar-se al món laboral i amb el pas del temps hem de dir que la presència  de la Mònica a Balneari Prats ha estat una lliçó de vida per a tots, de tal manera que nosaltres també hem après coses d’ella, sobretot pel que fa als valors que, a vegades,  el dia a dia ens fa deixar aparcats.